keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua....

En ole mitenkään erityisesti ruusutuoksujen ystävä. Pidän kyllä ruusun tuoksusta mutta se ei varsinaisesti herätä intohimoa minussa. Innostuin kuitenkin ajatuksesta erilaisista versioista ruususta ja päädyin tilaamaan sample-setin Les Parfums de Rosinelta.

Kyseessä on ruusutuoksuihin erikoistunut tuoksutalo. Sen on perustanut parfyymisukuun syntynyt Marie-Hélène Rogeon, jolla omien sanojensa mukaan on kaksi intohimoa; parfyymit ja ruusut. Hänen ruusutuoksuissaan käytetään luonnollisia esansseja ja tuoksuissa pyritään eri nuottien selkeään tunnistettavuuteen.

Rogeonin ensimmäinen luomus oli Rose d'Eté, joka lanseerattiin 1998. Sen jälkeen erilaisia ruusutuoksuja on putkahdellut ulos tasaiseen tahtiin, joukossa myös muutama miehille suunnattu ruusuelämys. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi Les Parfums de Rosine on tarkka estetiikasta ja pyrkii pulloissaan ja pakkauksissaan kauneuteen.

Tilasin 15 näytteen setin, joka toimitettiin suht nopeasti kirjeenä suoraan kotiin. Kirjekuori oli kuplamuovitettu ja näytteet oli vielä erikseen huolellisesti pakattu kuplamuovin sisälle.


Näytteet oli aseteltu vielä pieneen muovipussiin johon oli päälle taiteiltu kaunis rusetti tyylikkäästi ruusukuvioidulla, pinkillä satiininauhalla.

Näytepullot ovat ampulleja ja jokainen on erikseen kiinnitetty omaan pahviseen korttiinsa. Melkein jokaisen ampullin kaulassa on pieni ohut, oman värisensä satiininauha.

Olen muutamaa jo ehtinyt tässä pikaisesti testailemaan ja tuoksut ovat kauniita ja....no, ruusuisia. Jos ei pidä ruusun tuoksusta niin ehdottomasti ei kannata näihin tutustua. Ellei sitten halua opiskella lisää omasta inhokistaan, mikä ei mielestäni ole ollenkaan huono ajatus sekään.

Jos taas pitää ruusun tuoksusta niin suosittelen kokeilemaan. Ensitestailujeni perusteella sanoisin, että vaikka kyseessä onkin kovin ruusuisa setti niin se on myös mielenkiintoinen ja hauskalla tavalla viihdyttävä. Itseäni ainakin kiinnostaa tutustua ruusun erilaisiin variaatioihin ja mitä kaikkea siitä voikaan saada aikaan. Kaiken ei aina tarvitse olla niin kovin vakavaa ja grandea!

Ruusukuva täältä.

8 kommenttia:

 1. Tämä voisi houkutellakin! Minulle ruusu on ainesosana haastava, koen harvoin halua verhoutua näin monimerkitykselliseen ja toisaalta hieman kuluneeseen kukkaan. Ruusun eri puolten tutkiskelu auttaisi myös tunnistamaan, miksi vihaan joitakin ruusutuoksuja, ja miksi taas toiset sykähdyttävät. Olisi myös jännää oppia erottamaan eri ruusulajikkeet toisistaan, edes karkeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus pohdiskellut tuota, että miksi koen ruusun niin eri tavalla eri tuoksuissa. Joskus se on aivan ihana ja joskus taas aivan kamala. En ole vielä ehtinyt kovin syvällisesti näihin Rosinen sampleihin tutustumaan mutta luulenpa, että ei ole ollenkaan hullumpi juttu perehtyä tähän ruusuteemaan vähän tarkemmin.

   Poista
 2. Mä olen jo pitkään taistellut Rosine-tilaushalua vastaan. Juuri mainitsemistasi syistä. Itse olen kyllä ruusufani, mutta mulla on jo tsiljoonaa ruusutuoksua ja ihmettelen, voiko siihen olla vielä jotain lisättävää.

  Toisaalta: törmäsin äsken ratikkapysäkillä iltapäivän lämmössä jonkun kantamaan ruusutuoksuun joka oli kuin hellä syleily. Ei mummon käsivoide, ei pikkutyttö, ei edes hillo. Eli raportoi ihmeessä tarkemmin, olen kuulolla!

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen ollut kiikun kaakun Rosinen tilauksen kanssa, ruusu ei ole ykkössuosikkini, mutta olen törmännyt pariin kiehtovaan ruusuun (Lancôme Magie Noire ja Rive Gauche, jonka muuten luulin olevan joku tyrmäystuoksu, mutta kuinka väärässä olinkaan - mä en siis näitä klassikoita kovin hyvin ole tuntenut, edes järkäleitä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Rive Gauche on tuntematon suuruus. Jostain syystä se on aina heijastanut vähän pelottavan mielikuvan jonnekin takaraivon perukoille. Pitäisi kyllä tutustua!

   Poista
 4. Tapasin eilen Rosinen edustajan Milanossa ja nuuhkin heidän uutuustuoksuaan joka oli jonkinsortin lootusruusu. No mjooh, sillä ei kyllä mua voitettu vielä Rosine-faniksi.

  Rooman Olfattoriossa voi nuuhkia rauhassa vaikka koko Rosinen linjan, olen suunnitellut jo pitkään excua sinne mutta aina on tullut viime hetkellä jotain muuta. Mutta jos saan retken aikaiseksi, raportoin kyllä suoraan sotatantereelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tosiaan vielä päässyt kunnolla tutustumaan näihin sampleihin mutta sen perusteella mitä olen ehtinyt kokeilla niin vaikuttaa tosiaan mielenkiintoiselta. Ei mitään hurjan jännittävää tai mullistavaa mutta silti mielenkiintoista. :)

   Poista
  2. Ruusua kyllä kiitos, kunhan vaan taas joudan. Olisi taas lähdössä tilausta niin moneen suuntaan. Tulee vain niin pirun kalliiksi tämä harrastus. Mieheni tuossa totesi juuri edellisen samplesetin saapuessa, että taitaa tarvita harrasteauton. Tulee kuulema halvemmaksi pitkässä juoksussa kuin minun harrastukseni.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan, mielipiteesi on odotettu ja arvostettu!