torstai 22. maaliskuuta 2012

Tauer Perfumes

Olen saanut paljon iloa ja inspiraatiota Vasilisan tuoksublogista Nuuh beibe!, kannattaa käydä tutustumassa jos se ei vielä ole tuttu ja tuoksut kiinnostavat. Sieltä bongasin tiedon myös Andy Tauerin vuonna 2005 perustamasta sveitsiläisestä Tauer Perfumes "tuoksutalosta". Se on ns. 'niche perfumery' eli tuoksuja ei massatuoteta eikä niitä massamainosteta. Niitä ei myöskään myydä isoissa tavarataloissa eikä mahdollisimman suuri myynti ole päätavoite.


Tauer Perfumes on siis yksityinen ja itsenäinen tuoksufirma. Nenä Tauer tuoksujen takana on itseoppinut Andy Tauer joka ei ole koskaan opiskellut tuoksujen valmistamista mutta omaa kemistin taustan kylläkin. Tauer-tuoksut tehdään käsityönä ja myös pullot valmistetaan lähes käsityönä pienessä italialaisessa yrityksessä.

Tilasin Tauer Perfumesin nettisivuilta viiden tuoksun samplesetin. Setti maksaa postikuluineen noin 26€. Samplepullot ovat pieniä lasisia suihkepulloja jotka on pakattu metalliseen neliön muotoiseen rasiaan. Useimmissa pulloissa on tuoksua 1.5 ml, joissakin 0.75 ml. Mukana tulee muutama tyhjä pahvikortti joihin tuoksuja voi halutessaan testailla sekä jokaisesta tilatusta samplesta oma pieni korttinsa jossa kerrotaan tuoksun nuotit ja tuoksun INCI. Lisäksi tulee yksi muovipussukkaan pakattu pahvinen tuoksusample jossa käsinkirjoitettu lyhyt tervehdys ja toivotus nauttia tuoksuista.


Samplet voi valita itse 16 tuoksun valikoimasta joista jokaisesta on nettisivuilla selkeä kuvaus. Tuoksut ovat Eau de Parfum-laatuisia ja sampleja voi tilata myös yksittäin, jolloin ne maksavat 4.50€ tai 5.00€ kpl tuoksusta riippuen. Täysikokoiset 50 millilitran tuoksut maksavat noin 80-108€.
EDIT: Sen verran pitää tarkentaa, että Homages-sarjan pullot ovat 30 ml.

Omaan viiden tuoksun samplesettiini valitsin seuraavat tuoksut:
- PentaChords-sarjasta kukkainen White
- Homages-sarjasta ruusuinen Une Rose Vermeille
- Classics-sarjasta Tauer Perfumesin ensimmäinen tuoksujulkaisu, itämainen Le Maroc Pour Elle ja sitruksinen Orange Star
- Collectibles-sarjasta lehmuksenkukkainen Zeta

Ajattelin esitellä nämä tuoksut yksi kerrallaan tulevien päivien/viikkojen aikana, kuinka nyt sitten kerkiänkin niistä naputtelemaan..

Henkilökohtaisesti minulla on Tauer Perfumesista hyvin positiivinen kuva ja haluaisin jonain vähän rahakkaampana hetkenä ostaa ainakin yhden, mielellään vaikka kaksi tai kolmekin täysikokoista Tauer-tuoksua.

Andy Tauerin haastattelu vuoden 2010 Esxence tuoksumessuilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan, mielipiteesi on odotettu ja arvostettu!