keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Cartier; Roadster EdT

Miesten tuoksut eivät ole tässä vaiheessa "tuoksuttelu-uraani" minulle kovin helppoja tuoksuja, varsinkaan sellaiset tuoksut, jotka tuoksuvat "perinteisiltä" miesten tuoksuilta. Monet niistä tuoksuvat vain voimakkailta, pistäviltä, rajuilta ja aika lailla in your face-tyyppisiltä. Tai toivon, että tuoksuivat, koska aion jatkossa yrittää selättää tämän miehisen maailman. ;-)

Roadster on miehinen minttutuoksu. Se avautuu aluksi melko voimakkaana ja aggressiivisena ja sen kärjessä rymistelee bergamotti ja minttu. Aloitus on kieltämättä raikas. Nenäni poimii siitä myös paljon vetiveriä, joka tosin avautuu enemmän vasta, kun tuoksu on saanut hiukan tekeytyä iholla.

Roadsterin minttu on enemmän sitä minttua, jonka haistan tuoreesta kasvista, pirteää ja raikasta. Se ei kuitenkaan ole millään lailla piparminttuista tai hammastahnamaista. Tuoksun kehittyessä minttu pikkuhiljaa muuntautuu hieman tunkkaiseen suuntaan mutta sen tunkkaisuus ei onneksi kuitenkaan ala dominoimaan tuoksua ja on onneksi suhteellisen hetkellistä. Patsulia minun nenäni ei pysty erottamaan kaiken minttuisuuden keskeltä.

Haistan Roadsterissa myös jotakin pippurista ja tervaisaa tuoksun keskivaiheilla. Kehittyessään tuoksusta häviää kaikki alun aggressiivisuus ja pistävä raikkaus, siitä astuu esille vaniljan mukanaan tuoma pehmeys. Minttu ei häviä tuoksusta kokonaan edes loppuvaiheessa, vaan sekoittuu saumattomasti vaniljaiseen labdanumiin erittäin sulavasti ja viehkeästi.

Alun ärjyisyydestään huolimatta kutsuisin Roadsteria melko kevyeksi ja lempeäksi tuoksuksi. Roadster ei ehkä ole erityisen monimutkainen ja mielenkiintoinen tuoksu mutta pidän siitä. Minusta on hauskaa miten se aluksi ärjyy kuin mahtavakin roadsterin moottori ikään, uhoten ja melskaten ja muuttuu sitten pikku hiljaa pehmeitä lemmensanoja korvaan kuiskivaksi, leikkisäksi rakastajaksi.

Tuoksun drydown ei suinkaan ole lälly vaan se on enemmän juurikin leikkisä ja kujeileva. Tuoksua on kuvattu toisaalla yrttiseksi ja myös kovin miehiseksi tuoksuksi. Itse en kuvailisi sitä yrttiseksi vaikka se hyvin minttuinen tuoksu onkin. Minulle yrttisyys on kuitenkin muutakin kuin pelkkää minttua. Maskuliinisuus sitten...onhan Roadster aika selkeästi niin sanottu miesten tuoksu. Voisin silti kuvitella käyttäväni sitä joskus koska se on mielestäni suhteellisen helppo tuoksu kantaa myös naiselle. Raikas, vihreähkö tuoksu joka on samalla myös vaniljaisen lämmin.

Roadster kestää minun ihollani pitkään. Loppua kohden siihen tulee kuivahko puinen aromi josta en kuitenkaan saa niin selkeästi kiinni, että osaisin eritellä sitä tarkemmin. Mielestäni drydown ihan loppumetreillään on miehisin osa Roadsteria. Vielä lähes vuorokaudenkin kuluttua iholla tuoksuu selkeä, joskin vienohko häivähdys. Tuoksusta on hävinnyt minttu ja vanilja ja raikas pehmeys ja jäljellä on  pippurinen aavistus.

Kuvat täältä, täältä.

4 kommenttia:

 1. Aika pappatuoksusta otit niskaotteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, oliks tää joku pappatuoksu? ;-) Onhan tässä aikamoisen raskas toi alku mutta jos sen hetken jaksaa odottaa niin minusta tuoksusta kehkeytyy varsin miellyttävän leikkisä eikä ollenkaan pappamainen. Tavallaan tääkin on mulle vähän sokkohaistelua, kun en oikein näistä miesten tuoksuista mitään tiedä niin ainakaan ei ole kauheasti ennakkoluuloja. ;-)

   Kokeilin tätä tänään ihan huvikseni ja aika päähänpistosta melkoisen (yli)makean Nicolaïn Kiss Me Tenderin kanssa (kerrostin kevyesti) ja oli yllättävän kiva. :-O

   Poista
 2. Hei, kiitos arvostelusta! Roadster on eri raikas. Minttua riittaa niin paljon, etta testilappu oikein huokuu jaista raikkautta. Avo-Jaggenko laitoit kuvaan? Pretty, pretty...
  P.S. Ei tama pappatuoXu ole. :)

  VastaaPoista
 3. Veikkaan, että tämä on tuoksu joka tuoksuu paperilla eri tavalla kuin iholla. En tiedä tieysti kun en ole paperilla kokeillut mutta arvailen, että paperilla minttu korostuu vieläkin enemmän kuin iholla.

  Auto on MG B Roadster, vuosimallia -77. Sellainen auto millainen tuoksu. ;-) Voisin hyvin kuvitella itseni Englannin maaseudulle vihreän Roadsterin kyytiin, kuskina komea englantilainen herrasmies joka tuoksuu sopivasti Roadsterille. Pick-nick-kori mukana, of course. Kiva, rauhallinen ja suojaisa rantatormä ison puun katveessa ja silleen... =)

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan, mielipiteesi on odotettu ja arvostettu!